Huidtypen
Hieronder een kort overzicht van de huidtypen die we onderscheiden.

Droge-rijpere huid

Door de leeftijd verliezen de collagene vezels hun elasticiteit. Het vermogen om water op te nemen neemt af en de huid wordt droog en rimpelig. De huid voelt strak aan. Gebrek aan elasticiteit wordt zichtbaar.

Droge-Gevoelige huid

De gevoelige huid is snel geirriteerd en vaak rood en vlekkerig. De huid voelt strak en branderig of jeukerig aan. De eerste droogte lijntjes worden zichtbaar.

Normale -gecombineerde huid

Mensen met een normale tot vette huid, hebben vaak een vette T-zone, dat is het gebied van voorhoofd, neus en kin. De huid van de wangen is meestal normaal.

Normale-vocht arme huid

Heeft een gezonde glans met zichtbare porien en soms fijne droogte lijntjes.
Handige make-up tips
  • Een getinte huid vraagt om make-up met een ander kleuraccent dan voor de lichte huid. Voor de getinte huid heeft make-up een meer rode of gele ondertoon. 

  • Gebruik altijd een dagcrème als basis. 
  • Kies een foundation die past bij de kleur van je huid. Probeer dit als volgt, doe een klein beetje op de zijkant onderaan je kaak en kijk of deze mooi uitvloeit op je huid. Gebeurt dit niet kies andere een andere kleur.

  • Werk oneffenheden weg met een concealer, maar zorg ervoor dat deze lichter is dan de foundation.

  • Gebruik bij het opmaken van de ogen altijd een lichte basis kleur oogschaduw voor de oogleden. 

  • Breng daarna de gewenste kleuren oogschaduw aan van buiten naar binnen. Twijfel je aan de juiste kleur? Kijk in de spiegel en houd de kleur van de oogschaduw bij je gezicht, kijk of de kleur staat bij de kleur van je ogen en huid. Lichte kleuren aan de binnenkant van de ogen, donkere kleuren aan de buitenkant. 

  • Een blusher zorgt voor levendiger aanblik. Een goede kleur lipstick maakt het helemaal af.